Nominaties Foodservice Award 2022 voor kaas- en zuivelconcepten

‹ Terug naar overzicht

Nominaties Foodservice Award 2022 voor kaas- en zuivelconcepten

Geplaatst op:

De Kaaskoning in de categorie Marktkramen en het winkelconcept van de Zuivelhoeve in de categorie Speciaalzaken behoren tot de genomineerden voor de Foodservice Award 2022.

Zuivelhoeve is een van de genomineerden voor de Foodservice Award 2022.

De Kaaskoning bestaat inmiddels zestig jaar en is uitgegroeid tot een kaashandel met een uitgebreid assortiment kazen, van jonge Goudse tot de meest exclusieve specialiteiten. De marktformule is aanwezig op markten in Nederland, voornamelijk in Noord-Brabant, en in Duitsland. 

Het concept De Zuivelhoeve, dat bestaat uit ongeveer zeventig franchisewinkels in het hele land, is bezig met de afronding van de bouw van een nieuwe fabriek in Twekkelo. De nieuwe locatie opent dit voorjaar op de plek waar Gerjhan en Diane Roerink bijna veertig jaar geleden zijn gestart met het bedrijf. Roerink Food Family omvat de fabriek van de Zuivelhoeve, franchisewinkels van Zuivelhoeve en de Dessertmeesters in Oldenzaal, producent van dessert voor de retail.

Foodservice Award 2022

Tijdens de verkiezing van de twintig foodservicebedrijven in negen categorieën is er onderscheid gemaakt tussen bezorgplatforms/thuis eten en fysieke foodservicebedrijven. Bestelgemak, kwaliteit en prijs bleken bij de bezorgplatforms/thuis eten het belangrijkst. 

Bij de fysieke foodservicebedrijven worden kwaliteit, prijs en assortiment als belangrijk beschouwd. Tijdens deze editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, werd er meer dan 21.000 keer gestemd. 

Prijzen voor verschillende categorieën

De prijzen van de Foodservice Award 2022 worden dit jaar uitgereikt in de categorieën Fastservice, Klassieke Horeca, Leisure, Marktkramen, Snackbars, Speciaalzaken, Thuis eten, To go en Warme Maaltijdbezorging. 

Bekendmaking winnaars

De verkiezing, een initiatief van Q&A in samenwerking met de vakbeurs Horecava, wordt voor de vierde keer gehouden. De winnaars worden normaliter op de beurs bekendgemaakt. Omdat deze door de coronamaatregelen niet kon doorgaan, is de bekendmaking van de winnaars vastgesteld op 10 maart 2022. Naast de categoriewinnaars wordt dan ook de winnaar van de overall titel bekendgemaakt. Dat is de categoriewinnaar met het hoogste eindcijfer. De winnaars mogen een jaar lang de titel Foodservice Award binnen de categorie dragen.