Nutricima in Nigeria in handen van FrieslandCampina

‹ Terug naar overzicht

Nutricima in Nigeria in handen van FrieslandCampina

Geplaatst op:

FrieslandCampina Wamco Nigeria – dochteronderneming van FrieslandCampina – heeft de overname van de zuivelactiviteiten van Nutricima in Nigeria afgerond. 

Door de overname krijgt de Nigeriaanse dochter van FrieslandCampina – dat sinds 1954 actief in het West-Afrikaanse land – extra productiecapaciteit om aan de groeiende vraag naar lokaal geproduceerde geëvaporeerde melk en poedermelk te kunnen voldoen.

Goed gepositioneerd

De productiefaciliteit in Ikorodu, Lagos State, wordt onderdeel van het productienetwerk van FrieslandCampina Wamco (West African Milk Company). Daarnaast zal FrieslandCampina de consumentenmerken Olympic, Coast en Nunu aan het productassortiment toevoegen. Deze merken zijn volgens het zuivelconcern goed gepositioneerd is op de Nigeriaanse markt. De merken bestaan uit een assortiment poedervormige, geëvaporeerde en direct te consumeren melkproducten.

Akkoord over Nutricima

In maart van dit jaar spraken FrieslandCampina en het Britse PZ Cussons af dat eerstgenoemde de zuivelactiviteiten van Nutricima zou overnemen.

Lees ook: FrieslandCampina sluit kaasfabriek Rijkevoort