FrieslandCampina sluit kaasfabriek Rijkevoort

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina sluit kaasfabriek Rijkevoort

Geplaatst op:

FrieslandCampina sluit per 1 oktober de kaasfabriek in Rijkevoort. Als gevolg daarvan verdwijnen alle 86 arbeidsplaatsen. De fabriek produceert onder andere foliekaas.

Het besluit voor sluiting van de vestiging in Rijkevoort is genomen op grond van de huidige productiecapaciteit van FrieslandCampina Dairy Essentials in relatie tot nieuwe inzichten in de toekomstige melkvolumeontwikkelingen. Daarnaast spelen kostenoverwegingen een belangrijke rol. 

Productie kaasfabriek elders

Hans Meeuwis, president FrieslandCampina Dairy Essentials: “We zijn continu op zoek naar manieren om onze positie verder te verbeteren met betrekking tot melkverwerking, waardecreatie en kostenoptimalisatie. Dit doen we uiteraard met oog voor alle belangen en met de lange termijn in ons vizier. Na zorgvuldige afweging heeft dit geleid tot het voornemen om onze vestiging in Rijkevoort te sluiten en de productie elders in ons netwerk onder te brengen. Ik wil het team in Rijkevoort een groot compliment geven hoe zij de afgelopen periode de fabriek hebben aangestuurd en hun rol in ons netwerk hebben vervuld. Ik ben me bewust dat dit besluit een grote impact heeft op de medewerkers en we zullen hen uiteraard zo goed mogelijk begeleiden in dit proces.”

Sociaal plan

Als gevolg van de sluiting ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van FrieslandCampina. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten FrieslandCampina.