NutriControl analyseert zuiverheid van lactoferrine

‹ Terug naar overzicht

NutriControl analyseert zuiverheid van lactoferrine

Geplaatst op:

NutriControl heeft een methode ontwikkeld om de zuiverheid van lactoferrine preparaten te bepalen. Daarnaast kan het food, feed en zuivellaboratorium in Veghel nu ook het gehalte lactoferrine bepalen in melk, wei, kaas, verrijkte yoghurt en zuigelingenvoeding.

NutriControlDe methode om de zuiverheid van lactoferrine preparaten te bepalen is overeenkomstig de Chinese nationale norm, de GB (Guobiao) standaard. De markt van lactoferrine is in opmars. Steeds meer producenten gebruiken lactoferrine in hun producten. Het gebruik van analysemethodes volgens de GB  standaard  is van groot belang bij export naar China.

Lactoferrine werkt als een natuurlijk antibioticum door ijzer te binden en zodoende de groei van schadelijke bacteriën te onderdrukken. Het wordt industrieel gewonnen uit koemelk met behulp van chromatografische processen. Lactoferrine is gevoelig voor hitte-denaturatie en wordt meestal gesproeidroogd of gevriesdroogd om de functionaliteit zo goed mogelijk te bewaren.

NutriControl

De zuiverheid van het eiwit lactoferrine wordt door NutriControl bepaald met behulp van High Performance Liquid Chromatography (HPLC). Met deze techniek kunnen eventuele verontreinigingen met een ander eiwit, bijvoorbeeld het enzym lactoperoxidase, worden vastgesteld. NutriControl bepaalt ook het gehalte lactoferrine in eindproducten met behulp van een gevalideerde HPLC-methode.