Old Amsterdam Belegen is Gekozen Product van het Jaar

‹ Terug naar overzicht

Old Amsterdam Belegen is Gekozen Product van het Jaar

Geplaatst op:

Old Amsterdam Belegen heeft de award Gekozen Product van het Jaar 2021 in ontvangst genomen in de categorie kaas. De Producten van het jaar worden jaarlijks gekozen door meer dan 10.000 consumenten. 

Old Amsterdam Belegen van Westland Kaas is gebaseerd op de ambachtelijke receptuur van Old Amsterdam Original, maar milder van smaak dan consumenten van Old Amsterdam gewend zijn. Door de gelaagde smaak onderscheidt Old Amsterdam Belegen zich van andere belegen kazen, die traditioneel een wat vlakker smaakprofiel hebben, aldus de persmededeling. 

Waardering voor Old Amsterdam 

“We vinden het een eer dat Old Amsterdam Belegen ook bij consumenten zo geweldig in de smaak is gevallen en Gekozen Product van het Jaar geworden is”, vertelt Mara de Vroed, Sr. Brand Manager Old Amsterdam bij Westland Kaas.

“Met de introductie van Old Amsterdam Belegen hebben we vorig najaar een mooie stap gezet op weg naar het bijzonder maken van dagelijkse eetmomenten. Dat Old Amsterdam Belegen nu het logo van Product van het jaar 2021 mag dragen, betekent dat ook de consument van mening is dat we hierin geslaagd zijn. Het is een prachtige waardering voor de hoge kwaliteitsstandaard die bij alle producten van Old Amsterdam wordt nagestreefd en een prachtige erkenning voor onze bevlogen kaasmakers die met veel trots en toewijding opnieuw het verschil hebben gemaakt.”

Over de verkiezing

De verkiezing Gekozen Product van het Jaar is gebaseerd op representatief en onafhankelijk onderzoek via een consumentenpanel dat een beoordeling geeft op drie criteria: aantrekkelijkheid, innovatieperceptie, aankoopintentie. Daarnaast wordt het product geproefd in een werkelijke consumptiesituatie door meer dan 120 gezinnen en beoordelen zij ook het product op smaak.