On the way to PlanetProof weet groei door te zetten

‹ Terug naar overzicht

On the way to PlanetProof weet groei door te zetten

Geplaatst op:

Het keurmerk On the way to PlanetProof weet zijn groei door te zetten. Het areaal duurzamer beheerd land voor melkkoeien is vorig jaar met 46.500 hectare licht gestegen. 

Met een totaal areaal van 90.000 hectare geeft het keurmerk naar eigen zeggen een belangrijke impuls aan de verduurzaming van de agrarische sector in Nederland en andere Europese landen.

On the way to PlanetProof en Kringloopvisie

Het keurmerk sluit met zijn werkwijze aan bij de Kringloopvisie van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij nam in oktober vorig jaar de miljardste liter PlanetProof-melk in ontvangst die sinds december 2018 is geproduceerd volgens de eisen van het onafhankelijke keurmerk. 

Bovenwettelijke eisen

Bedrijven met een productcertificaat van dit keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen en leveren daarmee een extra bijdrage aan schone lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, natuur op het landbouwbedrijf, diergezondheid en dierenwelzijn, en recycling. 

On the way to PlanetProof is een open en onafhankelijke standaard die toegankelijk is voor alle bedrijven die daaraan willen deelnemen.