Oud-NZO-directeur Oscar Meuffels aan de slag bij Royal A-ware

‹ Terug naar overzicht

Oud-NZO-directeur Oscar Meuffels aan de slag bij Royal A-ware

Geplaatst op:

Oscar Meuffels is op 1 februari bij Royal A-ware gestart als director Public Affairs & Corporate Social Responsibility. Hij gaat zich bezighouden met de externe belangenbehartiging van Royal A-ware en het Corporate Social Responsibility-beleid verder uitbouwen. Oscar Meuffels was tot 1 december 2021 directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). 

Oscar Meuffels.

Royal A-ware is een familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten zoals dagverse zuivel, tapas en melkpoeder. Het bedrijf heeft meer dan 3.000 medewerkers en beschikt over vijftien productielocaties en diverse rijpingshuizen.

Kennis en ervaring van Oscar Meuffels

“De laatste jaren hebben we als organisatie een sterke ontwikkeling doorgemaakt”, zegt Jan Anker, ceo bij Royal A-ware. “We opereren in een zeer dynamische markt, zowel in Nederland als internationaal. De zuivelsector is volop in beweging en we willen met de verschillende belangen rekening houden. Oscar is met zijn kennis en ervaring een goede aanvulling van ons team.” 

Kaasfabriek Heerenveen breidt uit

De kaasproductie in Heerenveen is een van de locaties van Royal A-ware. Het zuivelconcern wil samen met Fonterra deze fabriek langs de A7 fors uitbreiden. Royal A-ware wil de kaasproductie verhogen door vooral het assortiment uit te breiden. Daarnaast wil het zuivelconcern hier beginnen met de productie van boter, melkpoeder en lactoferrine.

Strategie Royal A-ware en Fonterra

De uitbreiding van de kaasfabriek maakt deel uit van de meerjarenstrategie van Royal A-ware en Fonterra. Royal A-ware is actief met aanpassingen en versterkingen van de organisatie. Zo nam het zuivelbedrijf eerder de melkpoedertorens van de fabriek van FrieslandCampina in het Belgische Aalter over. De productie van de locatie in Aalter heeft een capaciteit van circa 45.000 ton melkpoeder. Royal A-ware wil met de productie en verkoop van melkpoeder een nieuwe unit in België opzetten.  Het zuivelbedrijf heeft al een roomfabriek in Merchtem.