Packo lanceert lobbenpomp ZLC voor diverse industrieën

‹ Terug naar overzicht

Packo lanceert lobbenpomp ZLC voor diverse industrieën

Geplaatst op:

Packo heeft de lobbenpomp ZLC voor de farmaceutische, biotech- en cosmetische industrie ontwikkeld. Dat maakt volgens het bedrijf zijn aanbod voor deze veeleisende industrie compleet.

Centrifugaalpompen alleen volstaan niet als procespomp in de farma-industrie, voor vloeistoffen met een hogere viscositeit is een andere pomptechnologie vereist. Packo kan hierin nu voorzien met de nieuwste pompserie, de ZLC, die vloeistoffen met een viscositeit tot 1.000.000 cP kan verpompen.

Karakteristieken Packo ZLC

De nieuwe 3A-gecertificeerde ZLC-pompen worden gebruikt voor de meest veeleisende steriele toepassingen in de farmaceutische, biotech- en cosmetische industrie. De delen in contact met de vloeistof van deze perfect reinigbare pompen zijn in roestvrij staal 316L (standaard 1.4404, optioneel 1.4435) en worden standaard elektrolytisch gepolijst tot een ruwheid lager dan 0.4 µm. Zowel materiaal, ruwheid, δ-ferriet, lassen als pompcurve worden 100 procent gecertificeerd volgens EN10204. Tal van opties zijn beschikbaar, zoals verschillende rotorgeometrieën, pneumatisch gestuurd overdrukventiel, verschillende dichtingsmaterialen en diverse opstellingen.

Hoogste niveau van veiligheid

De ZLC is volgens de fabrikant de ideale procespomp voor een breed scala aan toepassingen, van cosmetische producten zoals shampoos, gels en producten voor persoonlijke hygiëne tot medische en farmaceutische substanties die het hoogste niveau van veiligheid vereisen op het gebied van verpompen en hygiëne. Daaronder valt ook zuivel.

Strengste oppervlaktekwaliteitseisen

Packo is onderdeel van Verder Liquids en heeft jarenlange ervaring in het ontwerp en de productie van roestvaststalen centrifugaalpompen voor de farmaceutische industrie volgens de strengste oppervlaktekwaliteitseisen.