Pekelen van kaas centraal op voorjaarssymposium Genootschap ter bevordering van Melkkunde

‹ Terug naar overzicht

Pekelen van kaas centraal op voorjaarssymposium Genootschap ter bevordering van Melkkunde

Geplaatst op:

Het voorjaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde wordt gehouden op 7 april 2022. Het pekelen van kaas staat centraal tijdens deze bijeenkomst: ‘Pekelverlies of winst? De ins & outs van pekelen’.

Pekelen is sinds jaar en dag een vast onderdeel in de kaasbereiding. Het zorgt voor smaak en houdbaarheid, en is daarmee een essentiële stap in het kaasmaakproces. Tegelijkertijd staat het pekelen (nog altijd) ter discussie; het zoutgebruik in de kaasmakerij staat echter steeds meer in de spotlights omwille van de gezondheid en de duurzaamheid. 

Kan kaas zonder zout?

Maar kan de kaas wel zonder zout? Is het dan nog voedselveilig en lekker? Hoe ziet het pekelbad van de toekomst eruit? Hoe blijft het pekelbad in goede en duurzame conditie? Tijdens dit symposium dompelen de deelnemers zich in het pekelbad en de uitdagingen en innovaties van het pekelen van kaas.

De presentaties tijdens dit symposium – kijk hier voor het programma – worden gehouden door onder meer Roel van der Vaart, pekelspecialist bij FrieslandCampina, dairy technology trainer Fons Michielsen en Jos van Dalfsen van Wafilin Systems.

Pieter Walstra prijs

Tijdens het symposium, dat wordt gehouden bij Remeker Kaas in Lunteren, zal de Pieter Walstra prijs worden uitgereikt.

Aanmelden voor het symposium kan hier.

Lees ook:
Italiaanse kazen Parmigiano en Grana Padano zijn exporttoppers
Data-analist A-Insights neemt twee van de bekendste Italiaanse kazen, Parmigiano Reggiano en Grana Padano, onder de loep.