Project Weisoep onderzoekt kaaswei voor soepproductie

‹ Terug naar overzicht

Project Weisoep onderzoekt kaaswei voor soepproductie

Geplaatst op:

De provincie Oost-Vlaanderen trekt € 30.000 uit voor een onderzoek van het project Weisoep. Kaasmakerij De Zuivelarij en Hogeschool Odisee onderzoeken de mogelijkheid om kaaswei tot een grondstof voor de productie van soep te ontwikkelen. 

Het zuivelbedrijf en de hogeschool willen het verwerkingsproces voor de kaaswei opschalen. Het wil verdere kennis opbouwen over de invloed van bepaalde parameters, zoals druk, kooktijd en zuurtegraad op de smaak, aminozuursamenstelling en voedingswaarde van de soep die er met de grondstof geproduceerd kan worden.

Mogelijk bestanddeel

De Belgische kaasmakerij De Zuivelarij, opgericht in 2014, verwerkt lokale en vaak biologische melk tot kaasspecialiteiten, waaronder Berloumi, Belgische grillkaas en ricotta. De kaaswei wordt nu ingezet als mogelijk bestanddeel voor de productie van soepen.  

Over project Weisoep

Het project Weisoep uit Berlare maakt deel uit van drie projecten van de provincie Oost-Vlaanderen die de circulaire economie in Oost-Vlaanderen bevorderen. Het project gaat samen met Kaffee Circulair uit Gent en  GrasVezel uit Drongen/Hamme volgend jaar ieder met € 30.000 aan de slag om van reststromen nieuwe producten te maken.