Coöperatief platform Vanier van start

‹ Terug naar overzicht

Coöperatief platform Vanier van start

Geplaatst op:

In Gent is Vanier van start gegaan. Winkels, restaurants en foodservice kunnen via dit coöperatieve platform direct bij Oost-Vlaamse boeren lokale producten, waaronder zuivel, bestellen en laten bezorgen.

VanierDe coöperatie is opgezet door onder andere zuivelhoeve Keymeulen, Linked.Farm, Vandeboer.be, de Gentse Boerenmarkten en de boeren van  Berckbosschenhoeve en De Wassende Maan. Het platform krijgt bij de start ondersteuning van de stad Gent.

Vanier biedt ook zuivel

Ondernemers kunnen bestellen uit een versassortiment met daarin zuivel van De Gentse Zuivelhoeve, schapenzuivel van schapenmelkerij Bosschelle, geitenkazen van Frapa en Belgische grillkazen van De Zuivelarij. Verder zijn er via Vanier lokale groenten, fruit, vlees en brood en producten als mosterd honing en dranken te koop.

Vanier: samen verantwoordelijk

In het korteketenconcept Vanier nemen boeren en winkeliers samen verantwoordelijkheid. Het platform brengt beide partijen direct bij elkaar zonder groothandel of andere schakels. Boeren ontvangen een eerlijke prijs voor verse seizoensproducten, terwijl lokale ondernemers weten waar ze hun producten kopen. De bestelling en bezorging gaan via een factuur. Particulieren kunnen niet rechtstreeks bestellen bij Vanier, maar kunnen wel lid worden van de coöperatie, net als logistieke partijen.