Pure Goat Company wil de internationale markt op

‹ Terug naar overzicht

Pure Goat Company wil de internationale markt op

Geplaatst op:

Pure Goat Company, een Nederlands merk voor biologische babyvoeding op basis van geitenmelk, wil met financiering de internationale markt op.

Het bedrijf heeft € 1,3 miljoen aan financiering binnengehaald om zijn ambities op het gebied van internationalisering te ondersteunen. De financiering komt verschillende investeerders, waaronder Flem global trading en de huidige aandeelhouders Leche Investments en Finest Investments. 

Pure Goat Company naar Europa en Azië 

De nieuwe financiering start in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk. Daarnaast is export naar landen in Azië en het Midden-Oosten het doel. Flem’s expertise en netwerk moet hierbij gaan helpen.

Biologische geitenhouderijen

De producten van Pure Goat, waaronder flesvoeding van biologische volle geitenmelk, zijn verkrijgbaar bij Etos en online bij supermarkten Albert Heijn en Picnic. In Duitsland is het merk inmiddels te koop bij Budnikowsky-drogisterijen.

Pure Goat Company werd in 2018 opgericht door Frank Dekker en Rogier van Anholt. De geitenmelk voor de babyvoeding komt van biologische geitenhouderijen in Nederland en van bedrijven net over de Duitse en Belgische grens die zijn aangesloten bij de Organic Goatmilk Coöperatie. De overige ingrediënten komen uit Europa. De biologische geitenmelk wordt verzameld, gecontroleerd en verwerkt bij AVH dairy trade in Etten-Leur.