Royal A-ware benoemt directeur Melkveehouderijzaken België

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware benoemt directeur Melkveehouderijzaken België

Geplaatst op:

Bij Royal A-ware is Luc van Hoe sinds 1 januari directeur Melkveehouderijzaken België. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het werven van melkveehouders en het inrichten van de toeleveringsketen van melk voor het Nederlandse zuivelbedrijf in België. 

Van Hoe heeft een brede carrière op directieniveau in de internationale zuivelindustrie achter zich. Hij was onder andere actief bij Kerry Group in Ierland, Savencia in Frankrijk en Milcobel in België. Daarnaast heeft hij een uitgebreid netwerk in de Belgische landbouw- en voedingssector.

Overname door Royal A-ware

De benoeming van Luc Van Hoe volgt op de overname door A-ware van de melkpoederfabriek van FrieslandCampina in Aalter. FrieslandCampina blijft in het andere deel van de Belgische locatie actief met de productie van consumentenzuivel. Ook worden er geplande investeringen doorgevoerd.

Bij het bedrijfsonderdeel in Aalter werken veertig medewerkers. Deze gaan mee naar A-ware zodra beide partijen een definitieve overeenkomst gesloten hebben. De verkoop wordt naar verwachting afgerond voor het eind van het eerste kwartaal van dit jaar. 

Melkaanvoer voor Aalter

Het familiebedrijf zet voor de melkpoederfabriek, die een capaciteit van ongeveer 400 miljoen kilo melk heeft, nu zelf de melkaanvoer op. Het zuivelbedrijf wil hiervoor gaan samenwerken met Belgische melkveehouders. Geïnteresseerde melkveehouders kunnen zich aanmelden bij Royal A-ware.