Royal A-ware lijft Belgisch familiebedrijf Olympia in

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware lijft Belgisch familiebedrijf Olympia in

Geplaatst op:

Royal A-ware neemt Olympia in het Belgische Herne over. Beide bedrijven gaan een verregaande samenwerking aan waarbij Royal A-ware de aandelen van het Belgische familiebedrijf overneemt. 

Olympia wordt onderdeel van de groep Royal A-ware. De families achter de zuivelbedrijven hebben hierover overeenstemming bereikt en hun voornemen ter goedkeuring voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). 

Producten Olympia

Olympia produceert onder meer consumptiemelk, melkconcentraat, verse en houdbare room, boter, desserts en basis voor ijsbereidingen. Binnen een straal van 80 kilometer rond Herfelingen wordt verse weidemelk opgehaald. Olympia haalt zo’n 100 miljoen liter op bij 165 melkleveranciers en heeft een omzet van € 95 miljoen. Er zijn 170 mensen in vaste dienst. 

Royal A-ware in België

A-ware nam eerder deze maand de apparatuur van Hollebeekhoeve over. De zuivelverwerker in het Belgische Kruibeke werd half maart failliet verklaard. Hollebeekhoeve zag de kosten exploderen, terwijl de contracten voor consumptiemelk met de supermarkten nog tot juli vastliggen. In boekjaar 2020 leed de zuivelleverancier een verlies van € 1,8 miljoen. Het bedrijf had 25 medewerkers.

De overname van de Hollebeekhoeve-apparatuur geeft A-ware de kans om de groeiplannen in België te versnellen en past tevens in de strategie een breed productassortiment aan te bieden. De uitbreiding biedt eveneens groeikansen voor de huidige melkleveraars van A-ware in België.