Royal A-ware neemt fabrikant van geraspte kaas Noordhoek over

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware neemt fabrikant van geraspte kaas Noordhoek over

Geplaatst op:

Royal A-ware neemt Noordhoek over. De voorgenomen overname van de fabrikant van geraspte kaas in Bodegraven is ter goedkeuring voorgelegd aan de NMa. De 58 medewerkers komen in dienst van Royal A-ware. 

Noordhoek produceert een assortiment in geraspte kaas dat het assortiment van Royal A-Ware aanvult. Het bedrijf in Bodegraven is specialist op het gebied van geraspte kaas en biedt dit in andere vormen aan dan Royal A-ware op dit moment doet. Daarnaast zijn beide organisaties actief in andere markten. 

Expertise en ervaring Noordhoek

“Met de expertise en ervaring van de medewerkers van Noordhoek kunnen we producten aan ons assortiment toevoegen waarmee we nog beter in kunnen spelen op de wensen van onze klanten”, aldus Jan Anker, ceo bij Royal A-ware.

Familiebedrijven in kaas

Beide familiebedrijven hebben een lange traditie in kaas. De overname is voor beide organisaties een strategische keuze. “We zijn geen onbekenden van elkaar”, zegt Jonathan Koelewijn, algemeen directeur bij Noordhoek. “Er bestaat al jaren een prettige samenwerkingsrelatie. Dankzij deze overname wordt Noordhoek onderdeel van een grotere organisatie. Dat biedt mogelijkheden in andere markten en bijvoorbeeld ook een betere toegang tot kaas en kaasproducten. Met de kracht van Royal A-ware borgen we de positie van onze klanten in de markt en creëren we een stabiele, veilige haven voor ons familiebedrijf.”

Overname Olympia

In april maakte Royal A-ware bekend dat het Belgische Olympia – eveneens een familiebedrijf – in het Belgische Herne overneemt. Olympia produceert onder meer consumptiemelk, melkconcentraat, verse en houdbare room, boter, desserts en basis voor ijsbereidingen.