Rudolph van Veen in jury Gouda Cheese Awards 2022

‹ Terug naar overzicht

Rudolph van Veen in jury Gouda Cheese Awards 2022

Geplaatst op:

Rudolph van Veen stapt in de jury van de Gouda Cheese Awards 2022. Hij is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meester Patissier, is bekend van tv en heeft zijn eigen bakery. Van Veen keurt samen met de Goudse burgemeester Pieter Verhoeve, die de jury voorzit, en culinair journalist Myra Madeleine de zes genomineerde kazen tijdens de finale van de landelijke kaaswedstrijd op donderdag 15 september. 

Rudolph van Veen.

De presentatie van het live-event is in handen van Anita Witzier. De proeverij op het grote podium op de Markt in Gouda is live te volgen. Tegelijkertijd wordt de laatste Gouda Kaasmarkt van het seizoen gehouden en maakt Gouda zich op voor het slot van de viering van 750 jaar stadsrechten. 

Gouden, zilveren en bronzen kaas

De awards worden uitgereikt in twee categorieën: Gouda 48+ jong en Gouda light belegen (maximaal 30+). Op 6 september wordt bekendgemaakt welke zes kazen ‒ drie per categorie ‒ de consumentenpanels het lekkerst vonden. Deze kaasmerken gaan door naar de finale in Gouda. De vipjury bepaalt wat uiteindelijk de bronzen, zilveren en gouden kaas wordt. De gouden kaas draagt binnen de categorie een jaar lang de naam de lekkerste kaas van Nederland.

Het publiek kan tijdens het event dat gratis toegankelijk is, meeproeven en op de foto met Frau Antje. Om 10.00 uur wordt de kaasbel geluid en start de finale keuring; om 13.00 uur zijn de Gouda Cheese Awards en de Gouda Kaasmarkt afgelopen. 

Over Gouda Cheese Awards

Gouda Cheese Awards is geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De test wordt georganiseerd door het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) en de gemeente Gouda.

Vorig jaar won de Gouda 48+ belegen Zoeterweijde van Uniekaas Holland goud. In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen ging de eerste prijs naar Nora jong belegen van Kaashandel Remijn.