Zoeterweijde en Nora winnen Gouda Cheese Awards

‹ Terug naar overzicht

Zoeterweijde en Nora winnen Gouda Cheese Awards

Geplaatst op:

Gouda 48+ belegen Zoeterweijde van Uniekaas Holland heeft goud gewonnen bij de Gouda Cheese Awards 2021. In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen ging de eerste prijs naar Nora jong belegen van Kaashandel Remijn. De winnende kazen dragen een jaar lang het predicaat lekkerste kaas van Nederland.

Zoeterweijde en Nora waren niet de enige bedrijven die in het zonnetje werden gezet voor de Goude Cheese Awards. In de categorie Goudse 48+ belegen ging zilver naar Noord-Hollandse Gouda van Zijerveld en brons naar Lutjewinkel van Zijerveld.In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen was Saantje van Zijerveld goed voor zilver en kreeg Witte Sikke van Kaashandel Remijn brons. De finalisten van de kaaswedstrijd werden eind mei bekendgemaakt. De kazen werden beoordeeld door een VIP-jury die werd voorgezeten door de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve. Samen met Francesca van Berk van Francesca Kookt en Michelin-sterrenchef Martijn Kajuiter keurde hij in de Goudse Waag de genomineerde kazen. De finale werd gepresenteerd door Frau Antje.

Kaasbus onderdeel van Gouda Cheese Awards

De kaaswedstrijd van de Gouda Cheese Awards is geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De zes finalekazen zijn dit voorjaar al geproefd door consumentenpanels in het Centrum van Smaakonderzoek (CSO) en in de kaasbus die door de Cheese Valley toerde. Op www.goudacheeseawards.nl staat een impressie van de middag en delen Francesca van Berk en Martijn Kajuiter hun favoriete recepten met de winnende kazen.