Samen tegen verspilling in Coalition of Action on Food Waste

‹ Terug naar overzicht

Samen tegen verspilling in Coalition of Action on Food Waste

Geplaatst op:

Veertien internationale voedingsconcerns, waaronder Bel Group, Nestlé en Merck Animal Health, gaan samenwerken tegen de verspilling van voedsel in de nieuwe Coalition of Action on Food Waste.

De ondernemingen hebben de ambitie om de voedselverspilling wereldwijd per hoofd van de bevolking te halveren voor 2030. De bedrijven hebben zich met de deelname aan de coalitie gecommitteerd om hun data over voedselverspilling vast te leggen en openbaar te maken. Op basis van deze gegevens gaan de bedrijven strategieën opzetten om voedsel verspillen terug te dringen. 

verspillingsvrije week verspillingMinder verspilling van voedsel

De bedrijven gaan bovendien innovaties doorvoeren die klanten moeten helpen om minder voedsel te verspillen. De oprichting van de Coalition of Action on Food Waste is een initiatief van het wereldwijde Consumer Goods Forum waaraan voedingsondernemingen deelnamen. 

Verspillingsvrije week 2020

In Nederland begint de Stichting Samen tegen Voedselverspilling van 1 tot en 7 september de Verspillingsvrije week 2020. In deze week wordt de consument opgeroepen om zo min mogelijk voedsel weg te gooien.

Houdbaarheidsdatums

Ook goed omgaan met houdbaarheidsdatums kan voedselverspilling voorkomen. Om nog meer Nederlanders het verschil duidelijk te maken tussen de datums van ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’ is de stichting Samen Tegen Voedselverspilling een campagne gestart.