Sodiaal onderhandelt over overname Yoplait Europa

‹ Terug naar overzicht

Sodiaal onderhandelt over overname Yoplait Europa

Geplaatst op:

De Franse zuivelcoöperatie Sodiaal voert exclusieve gesprekken met het Amerikaanse General Mills over de volledige overname van de Europese tak van het yoghurtmerk Yoplait. 

yoplait sodiaal general millsDe Franse coöperatie heeft op het moment reeds 49 procent van de activa van het onderdeel in handen. De overname zou eind dit jaar moeten worden afgerond, schrijft LSA. 

Sodiaal wil Yoplait

Een overname van Yoplait zou voor Sodiaal een aanzienlijke versterking van haar  portfolio in de consumentendivisie betekenen en de zuivelcoöperatie in de top 10 van voedingsmerken in Frankrijk plaatsen.

De onderhandelingen gaan om de Europese activiteiten van Yoplait in Frankrijk, Slowakije, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Ook de 28 franchisenemers die het merk in meer dan veertig landen produceren en distribueren zijn bij de gesprekken betrokken. De divisie behaalde vorig jaar een omzet van ruim € 660 miljoen.

General Mills wil Yoplait Canada

General Mills zou op zijn beurt een belang van 49 procent van Sodiaal in Yoplait Canada willen overnemen. Het bedrijf zou daardoor een volledige dochteronderneming van het Amerikaanse concern worden. 

Kees Gielen

In juli 2018 werd bekend dat Kees Gielen, voormalig financieel topman van FrieslandCampina, in dienst is getreden bij Sodiaal. Gielen vervult ook bij het Franse zuivelconcern de functie van chief financial officer (cfo). Daarnaast houdt hij zich als chief operating officer (coo) bezig met juridische zaken, inkoop, research & development, kwaliteit en de productielocaties..