Kees Gielen wordt topman bij Sodiaal

‹ Terug naar overzicht

Kees Gielen wordt topman bij Sodiaal

Geplaatst op:

Voormalig financieel topman van FrieslandCampina, Kees Gielen, is in dienst getreden bij Sodiaal.

 

Gielen zal ook bij het Franse zuivelconcern de functie vervullen van chief financial officer (cfo). Daarnaast zal zij zich als chief operating officer (coo) bezighouden met juridische zaken, inkoop, research & development, kwaliteit en de productielocaties. Verder zal hij de op 8 december 2017 aangekondigde transformatie van Sodiaal coördineren. Deze transformatie moet leiden tot een grotere winstgevendheid van het bedrijf.

Rvc Sodiaal

Gielen is sinds januari 2016 lid van de raad van commissarissen van Sodiaal. Hij was onder meer cfo en chief executive officer ad interim bij Campina. Na de fusie met Friesland Foods was hij cfo en later coo Business Development. Van januari 2016 tot augustus 2017 was hij ceo van de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij (NBWM).

Sodiaal grootste van Frankrijk

Sodiaal is de grootste zuivelcoöperatie van Frankrijk. De zuivelonderneming verwerkt jaarlijks 4,7 miljard liter melk van 12.500 aangesloten melkveebedrijven. De onderneming heeft een omzet van € 5 miljard, 10.000 werknemers en zeventig productielocaties.