Ausnutria steunt deelnemers Rethink Waste Challenge

‹ Terug naar overzicht

Ausnutria steunt deelnemers Rethink Waste Challenge

Geplaatst op:

Ausnutria is betrokken bij de  ReThink Waste Challenge, een internationale studentencompetitie voor een duurzame wereld zonder afval, georganiseerd door Wageningen University & Research. De deelnemende studententeams bedenken hun eigen bedrijfsidee of prototype voor een technologie die afval vermindert of hergebruikt, herbruikbare materialen creëert en bijdraagt ​​aan een duurzame toekomst.

Meer dan 190 studenten van 72 universiteiten uit 33 landen doen mee aan de ‘challenge’. De studenten worden in hun zoektocht naar de winnende oplossing ondersteund door meer dan twintig bedrijven in onder meer ‘agrifood’, verpakkingen en afvalverwerking. Ausnutria doet mee als branche-expert. De teams werken voor de Rethink Waste Challenge  toe naar het eerste selectiemoment eind februari. De teams die de selectie halen, gaan werken aan het verfijnen van hun concept, in de hoop een plek in de finale veilig te stellen.

Innovatie

Ausnutria heeft onlangs een kantoor geopend in Plus Ultra I op Wageningen Campus. “We hebben een sterk R&D-team dat zich richt op innovatie en we geloven in de kracht van samenwerking. Omdat de uitdagingen waar we voor staan ​​multidisciplinair van aard zijn, werken we samen met experts in verschillende vakgebieden”, aldus Ausnutria.

Randolph Happe, Manager R&D Partnerships bij Ausnutria: “Samenwerken met bijvoorbeeld studenten en universiteiten is onze tweede natuur geworden. Het handhaven van de hoogste kwaliteit is onze focus, maar altijd met een ondernemende mentaliteit. We richten ons voortdurend op de toekomst, met kansen voor verbetering en innovatie voortdurend op de radar. We hebben een sterke passie samen met partners nieuwe kansen te ontrafelen en toekomstbestendige producten te maken, op een verantwoorde en duurzame manier. In deze context past de ReThink Waste Challenge uitstekend bij Ausnutria. We zijn benieuwd naar alle uitdagingen en oplossingen die de deelnemers naar voren zullen brengen.”

Aandacht voor zijstromen zuivel

De verwerking van zuivel leidt over het algemeen niet tot problematische afvalstromen. Het merendeel van de zijstromen wordt op een waardevolle manier (her)gebruikt. Kernfocus is het verwerken van gespecialiseerde zuivelstromen. “Daarom verdienen ook onze zijstromen speciale aandacht. In die zin is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de kostbare natuurlijke stoffen”, aldus Randolph Happe. “Het zou daarom mooi zijn als creatieve denkers met frisse ogen kritisch kijken naar onze processen en zijstromen die daaruit voortvloeien, om de valorisatie op een zo duurzaam mogelijke manier te optimaliseren.”

Ausnutria is op zijn productieterrein in Heerenveen bezig met onder andere de bouw van een nieuwe poederfabriek.  De Chinese zuivelreis Yili heeft sinds vorig jaar een belang van 34 procent in de zuivelonderneming en daarvoor een kleine 700 miljoen euro betaald. Het Chinese bedrijf heeft daarnaast een onderzoeksafdeling en een kantoor op de Wageningen Campus.