Sybren Attema beoogd voorzitter FrieslandCampina

‹ Terug naar overzicht

Sybren Attema beoogd voorzitter FrieslandCampina

Geplaatst op:

FrieslandCampina draagt Sybren Attema voor als lid van het coöperatiebestuur. De ledenraad stemt volgende maand tijdens een extra vergadering over de voorgenomen benoeming. Als Attema daadwerkelijk door de ledenraad wordt benoemd als bestuurslid, zal het bestuur hem aanwijzen tot voorzitter voor een termijn van vier jaar, meldt de zuivelcoöperatie. 

Sybren Attema. (Foto: FrieslandCampina)

Daarmee wordt Attema de opvolger van Erwin Wunnekink, die onlangs terugtrad. Met de voordracht van Attema kiest de coöperatie voor een ervaren bestuurder, die intensief heeft meegewerkt aan de fusie tussen Friesland Foods en Campina. “Elf jaar geleden stond ik aan de wieg van FrieslandCampina”, reageert Attema. “We hebben de coöperatie destijds opgebouwd in het belang van onze melkveehouders, en ik voel me nog altijd enorm betrokken.”

Sybren Attema wil aan de toekomst bouwen

Attema vervolgt: “Nu de sector, de coöperatie en de onderneming een uitdagende tijd doorgaan, ben ik opnieuw zeer gedreven om samen met de leden en het zittende bestuur te bouwen aan de toekomst van FrieslandCampina. Ik heb er een rotsvast vertrouwen in dat we dit met elkaar kunnen bereiken, en ben blij dat ik kan steunen op de kennis en ervaring van het bestuur. Ik zie er naar uit om er samen de schouders onder te zetten.”