Dairy Academy Royal A-ware en SCCL gaan samenwerken

‹ Terug naar overzicht

Dairy Academy Royal A-ware en SCCL gaan samenwerken

Geplaatst op:

De Dairy Academy van Royal A-ware is een samenwerking aangegaan met SCCL, the Saskatoon Colostrum Company Ltd. uit Saskatoon, Saskatchewan Canada.

Van links naar rechts: Annelie van ‘t Klooster (accountmanager Dairy Academy), Annemarie Sietzema-de Jong (manager Dairy Academy), Klaas de Jong (coo Royal A-ware), Evine van Riemsdijk (international projects manager SCCL), Jurjen Boerrigter (global business development manager SCCL), Froukje Kuiper (accountmanager SCCL Nederland).

SCCL verwerkt biest van vaarzen en koeien tot houdbare oplosbare biestproducten ter aanvulling of vervanging van maternale biest voor kalveren. De biestproducten worden wereldwijd ingezet voor optimalisatie van het biestmanagement. Beide ondernemingen gaan via het partnership kennis delen over kalveropfok en vraag en aanbod van biest bij elkaar brengen.

Dairy Academy en SSCL samen voor kalvergezondheid

Kalvergezondheid is belangrijk voor het dierenwelzijn, maar ook voor het toekomstige succes van de melkveestapel. Klaas de Jong, coo van Royal A-ware: “Met SCCL heeft Dairy Academy naast Denkavit een partner die melkveehouders van Royal A-ware kan helpen met een goede opstart van jongvee. Biest speelt een essentiële rol in de weerstand van kalveren in de eerste levensweken. Wij kunnen SCCL introduceren bij de melkveehouders van Royal A-ware die op hun beurt weer eigen biestprotocollen kunnen voorleggen en bespreken voor een bedrijfsspecifiek advies. Zo maken we samen progressie op het gebied van jongveeopfok voor de melkveesector zowel in Nederland als internationaal.”

SCCL doet graag beroep op Royal A-ware-melkveehouders

Dit jaar bestaat SCCL 25 jaar en dat viert het bedrijf met het uitbreiden van haar collectiegebied naar Nederland. Dit om aan de Europese vraag naar biestproducten van SCCL te kunnen voldoen
Accountmanager SCCL Nederland Froukje Kuiper: “De schaal, de gezondheidsstatus van het melkvee en het internationale positieve imago van de Nederlandse melkveehouderij zijn voor ons redenen om SCCL in Nederland te presenteren en ons voor te stellen aan de melkveehouders van Royal A-ware. Met onze producten kunnen wij ondersteuning bieden aan het optimaliseren van het biestprotocol. Voor de basis van onze producten doen wij graag een beroep op de melkveehouders van Royal A-ware. Met hun ‘overtollige’ biest kunnen wij voor een deel aan de groeiende Europese vraag naar biestproducten voldoen.”

Vergoeding inzamelen ‘overtollige’ biest

Manager Dairy Academy Annemarie de Sietzema-de Jong: “Samen met onze nieuwe partner hebben we gekeken hoe wij hun vraag naar biest en het aanbod van melkveehouders van Royal A-ware kunnen samenbrengen. Doorgaans zal een koe niet ‘teveel’ biest geven, maar na de biestgift aan een kalf blijven mogelijk enkele liters van de eerste en tweede melkmaal over. SCCL haalt graag deze biest op bij onze toeleverende melkveehouders. Per kg melk wordt een vergoeding uitbetaald en worden faciliteiten zoals een vrieskist ter beschikking gesteld om de biest te conserveren.”