Willicroft en Vandersterre gaan samenwerken

‹ Terug naar overzicht

Willicroft en Vandersterre gaan samenwerken

Geplaatst op:

Vandersterre is een partnerschap aangegaan met Willicroft, producent van plantaardige kaas in Amsterdam. 

“Als Vandersterre zijn we ons bewust van het steeds veranderende voedselsysteem van de wereld en de noodzaak van verandering”, aldus Vandersterre in een verklaring. “Door samen te werken met Willicroft kunnen we de plantaardige kaasmarkt en de kansen die dat met zich meebrengt, verkennen. Het is voor ons allemaal en voor onze volgende generatie belangrijk dat we verantwoordelijk zijn voor onze milieu-impact. Door de samenwerking geloven we dat we ons begrip van de plantaardige markt en duurzamere bedrijfspraktijken verder kunnen uitbreiden.”

Willicroft ontstaan uit frustratie

Willicroft is 2018 opgericht door Brad Vanstone, de kleinzoon van een melkveehouder in Devon. Vanstones zoektocht om een ​​plantaardige kaasmaker te worden begon toen hij een plantaardig dieet aannam. Hij vond de overgang gemakkelijker dan hij had gedacht, met uitzondering van kaas. Gefrustreerd door de lage kwaliteit van de beschikbare producten, besloot hij om zelf plantaardige kaas te gaan maken. Vanstone combineerde eeuwenoude technieken die door zijn grootvader waren doorgegeven en begon kaas te maken op basis van noten, soja en bonen.

Vanstone is van mening dat kaas het laatste struikelblok is om over te gaan op een plantaardig dieet. Met zijn producten wil hij aantonen dat plantaardige kaas net zo kan zijn als melkkaas en tegelijkertijd een veel positievere impact op de planeet heeft. Willicroft blijft zich concentreren op kernkwaliteiten zoals innovatie, impact en marketing.

Vijf soorten plantaardige kaas

Inmiddels zijn er vijf soorten plantaardige kaas gemaakt. De kazen zijn verkrijgbaar via de Willicroft Store en boerenstadswinkel VkusVill in Amsterdam, via onlineversbezorgplatform Crisp en supermarkt Picnic. Ook worden deze kazen geserveerd in enkele restaurants.

Over Vandersterre

Vandersterre is opgericht in 1929 en produceert Nederlandse kaasspecialiteiten met de merken Prima Donna en Landana. De doelstelling van het familiebedrijf is dat consumenten over de hele wereld kunnen genieten van smakelijke specialiteiten. 

In de samenwerking met Willicroft zal de producent van plantaardige kaas zich richten op productie, innovatie en marketing, terwijl Vandersterre verantwoordelijk is voor de verkoop en distributie van Willicroft wereldwijd.