Verder Groep neemt lobbenpompen Jabsco over van Xylem

‹ Terug naar overzicht

Verder Groep neemt lobbenpompen Jabsco over van Xylem

Geplaatst op:

De Verder Groep, een Nederlands familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van pompen en laboratoriumapparatuur, heeft de Jabsco-lobbenpompproductlijn overgenomen van Xylem. 

De overname versterkt het aanbod van de Verder Groep in de voedingsmiddelen- en farmaceutische markt. Tijdens een overgangsperiode zullen de producten op de markt worden gebracht onder de merknaam ‘Jabsco by Packo’. Packo (met centrifugaal-, schroefspindel- en lobbenpompen) is het belangrijkste hygiënemerk van de Verder Liquids-pompendivisie. 

Jabsco naar Verder

Het toevoegen van een extra pijler in de markt door de uitbreiding van het portfolio, het verhogen van het niveau van hygiënische kennis en het intensiveren van de focus op de hygiënische markt, zal Verder naar eigen zeggen in staat stellen de penetratie in deze groeiende markten verder te vergroten.

“Wij zijn verheugd om de Jabsco-lobbenpompen toe te voegen aan het aanbod van Verder Liquids op de hygiënische markt.”, zegt Andries Verder, ceo van de Verder Groep. “Het is een zeer bekende en gevestigde naam in de markt met een zeer loyale klantenkring. De toevoeging van de lobbenpompproductlijn zal onze positie als specialist op het gebied van hygiënische pompen versterken.”

Alleen lobbenpompen

Vanaf heden kunnen de lobbenpompen bij de Verder-organisatie gekocht worden onder de nieuwe naam: Jabsco by Packo. Alle andere productlijnen en -technologieën blijven in handen van Xylem, dat als leider op het gebied van motormembraan, flexibele waaier- en schuivende schoeptechnologieën verschillende industriële sectoren blijft bedienen, alsmede de markt voor pleziervaartuigen en recreatievoertuigen.