Verkopen Fonterra lopen terug

‹ Terug naar overzicht

Verkopen Fonterra lopen terug

Geplaatst op:

Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra zag in de afgelopen negen maanden eindigend op 30 april lagere verkoopvolumes. Er werd in het laatst afgesloten kwartaal minder melk verwerkt en er de lockdowns in China, de economische crisis in Sri Lanka en de Russische inval in Oekraïne hadden effect op de verkoopcijfers.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat van de totale Fonterra- roep bedroeg circa € 500 miljoen en daalde met 14 procent als gevolg van lagere verkoopvolumes. Oorzaken zijn een aanhoudende druk op de marges door de aanzienlijk hogere melkprijs, aanhoudende Covid-19-verstoringen en de snelle koersdaling van de Sri Lankaanse roepie. 

Terug winst Fonterra

Dit alles kwam ook tot uiting in de winst na belastingen. Fonterra boekte namelijk een winst van bijna € 288 miljoen en viel daarmee met bijna 20 procent terug, bericht het bedrijf.    

Minder methaanemissie 

De zuivelcoöperatie in Nieuw-Zeeland heeft sinds februari vorig jaar met DSM een samenwerkingsovereenkomst om de methaanemissie door melkvee te verlagen. Het zuivelbedrijf zet daarbij het diervoederadditief Bovaer van DSM in voor Nieuw-Zeelandse boeren. Ook proeven met  zeewier moeten de methaanuitstoot op boerderijniveau verminderen.