Voedseleducatie Platform krijgt opnieuw subsidie

‹ Terug naar overzicht

Voedseleducatie Platform krijgt opnieuw subsidie

Geplaatst op:

Het Voedseleducatie Platform, dat op driekwart van de basisscholen onder meer Smaaklessen verzorgt, gaat verder met het ontwikkelen van actuele voedseleducatie. Daarvoor wordt subsidie verstrekt.

Het samenwerkingsverband van bedrijfsleven en WUR met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit binnen het Topsectorenbeleid wordt met vier jaar verlengd. Vanuit de zuivelsector zijn de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) en Nestlé aangesloten. 

Objectieve informatie van Voedseleducatie Platform

Het platform werkt aan objectieve educatie over voedsel en voeding aan kinderen. Wageningen University & Research verzorgt vanuit het platform de lesprogramma’s Smaaklessen en Smaakmissies met onder meer het Voedingscentrum, Jong Leren Eten, de Gezonde School en bedrijven. Ook doen meer dan honderd regionale partners mee, zoals koks, diëtisten, boeren en partners vanuit het groene onderwijs.

Gezond en duurzaam eten

Kinderen blijken na afloop van het lesprogramma Smaaklessen meer te weten over gezond en duurzaam eten, blijkt uit  wetenschappelijk onderzoek. Ze voelen zich aangemoedigd om onbekende producten te proeven en zijn meer van plan om gezonder te gaan eten. Wageningen University & Research ontwikkelt in het samenwerkingsverband de lesmaterialen.