Vreugdenhil Dairy Foods neemt nieuwe sproeidroogtoren in gebruik

‹ Terug naar overzicht

Vreugdenhil Dairy Foods neemt nieuwe sproeidroogtoren in gebruik

Geplaatst op:

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de nieuwe sproeidroogtoren van de melkpoederfabriek in Gorinchem in gebruik genomen. De nieuwe toren vervangt na ruim veertig jaar de oude sproeidroogtoren in de fabriek in Gorinchem. De vervanging nam ruim een jaar in beslag. 

”De toren is het hart van onze productie. Hier verwerken we de melk tot poeder. Alles is getest en de eerste productierun heeft het goed gedaan”, aldus Albert de Groot, ceo van Vreugdenhil Dairy Foods. De toren is in zijn geheel vervangen en de werkzaamheden zijn in september gestart. De Groot: “Met de nieuwe toren kunnen we ons productportfolio uitbreiden. Tegelijkertijd kunnen we de recepturen nauwkeuriger samenstellen. We hebben niet enkel de toren vervangen, maar ook het gebouw, gevelbeplatingen, bekabeling en alle automatisering is vernieuwd. Feitelijk is er een nieuwe fabriek gerealiseerd.”

Bekijk hier de timelapsevideo van de vervanging van de toren.

Verduurzaming Vreugdenhil Dairy Foods 

Vreugdenhil boekte in 2020 vooruitgang bij het realiseren van haar duurzaamheidsstrategie. Dit traject naar een verdere verduurzaming loopt tot volgend jaar. Intussen werkt de onderneming aan een herziening van de strategie, gericht op de jaren daarna.

De strategie van het bedrijf is erop gericht meer mensen te bereiken met het goede van melk. De zuivelonderneming wil dat onder meer doen met een duurzame bedrijfsvoering. Daarvoor zijn doelen gesteld, waarover jaarlijks wordt gerapporteerd in het duurzaamheidsjaarverslag. In haar rapportage meldt Vreugdenhil in 2020 “mooie” resultaten te hebben behaald: meer dan 90 procent van de melkveehouders deed mee aan haar duurzaamheidsprogramma; de uitstoot van CO2 veroorzaakt door het melktransport werd verder verlaagd en op de daken van de productielocaties in Barneveld en Scharsterbrug werden zonnepanelen geplaatst. 

Melkpoederproducent

Vreugdenhil Dairy Foods produceert melkpoeders om melk uit een glas te drinken en melkpoeders als ingrediënt voor onder andere kindervoeding en de levensmiddelenindustrie waaronder chocolade en ijs. Vreugdenhil verwerkte in 2020 circa 1,4 miljard kilo melk. De melkpoederproducent opereert vanuit Barneveld, Scharsterbrug, Gorinchem en Madrid. Het hoofdkantoor staat in Nijkerk. Bij Vreugdenhil werken circa vijfhonderd medewerkers.