Westland Kaas neemt merk Kees over

‹ Terug naar overzicht

Westland Kaas neemt merk Kees over

Geplaatst op:

Westland Kaas neemt het merk Kees over en breidt daarmee zijn portfolio uit met een deels plantaardige variant op kaas. Keesmakers, het bedrijf van Marc van Wanroij en Gijs Jansen, is een paar weken geleden failliet gegaan.

De eigenaren van het failliete Keesmakers hoopten dat een ander bedrijf het merk Kees zou overnemen  en de plantaardige kaasalternatieven op de markt wil blijven brengen.Westland Kaas voegt met Kees als variant op kaas een bijzonder merk aan zijn aanbod toe. Kees is gemaakt van magere koemelk. Het procedé is vergelijkbaar met dat van het maken van Goudse kaas. Alleen zijn bij Kees de zuivelvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Kees wordt dus gemaakt met vegetarisch stremsel. Stremsel is gedurende het proces van kaasmaken nodig om de melk dik te maken.

Deels plantaardig

Kees is een variant op kaas, die deels plantaardig is, 50 procent  minder verzadigde vetten bevat en daarmee goed is voor het cholesterol. Marc van Wanroij en Gijs Jansen begonnen Kees onder de naam Keesmakers in Leiden. In 2011 hebben beide eigenaren Kees in Nederland geïntroduceerd bij de kaaswinkels, supermarkten en ziekenhuizen.

Westland Kaas heeft daarnaast een samenwerking met Those Vegan Cowboys, waarin veganistische alternatieven voor kaas worden ontwikkeld.