Wim Betten stopt in juli 2023 als algemeen directeur Cono

‹ Terug naar overzicht

Wim Betten stopt in juli 2023 als algemeen directeur Cono

Geplaatst op:

Wim Betten, algemeen directeur van Cono, stopt per 1 juli 2023. Hij draagt zijn functie over aan zijn collega Jerry Griep, die momenteel werkzaam is als commercial managing director. Betten is sinds 2012 als directielid werkzaam bij de coöperatie en sinds 1 januari 2016 als algemeen directeur.

Wim Betten.

Betten blijft nog minstens een jaar aan als externe senior adviseur strategie en technologie om zijn expertise voor Cono Kaasmakers in te zetten. “Sinds januari 2016 heb ik als algemeen directeur samen met mijn managementteam en collega’s hard gewerkt om Cono Kaasmakers met onze mooie premiumkazen, waaronder ons A-merk Beemster kaas, op de kaart te zetten voor nu en de volgende generaties. En natuurlijk altijd te zorgen voor een eerlijke melkprijs voor onze Cono-melkveehouders. Cono Kaasmakers zal blijven investeren in mens, dierenwelzijn en milieu, duurzaam innoveren in de kaasmakerij, de gehele kaasketen en op onze boerderijen. Daarmee behouden we onze toonaangevende positie, met de lekkerste kaas van Nederland. En daar ben ik ontzettend trots op!”

Jerry Griep opvolger bij Cono

De 55-jarige Jerry Griep begon in 2012 als general sales manager bij de coöperatie. Zijn kennis in de markt, goede relaties met de handelspartners en in het bezit zijnde van het juiste Cono-DNA maakt hem volgens het bedrijf tot de opvolger van Betten.

Samen met Betten trad Griep in dienst bij de kaasproducent, na eerder carrière te hebben gemaakt in de thee- en in de koffiesector. Hij is managing director en verantwoordelijk voor de verkoop in de Benelux en de Verenigde Staten.

Op zoek naar nieuwe kansen

Cono zoekt naar nieuwe kansen in de markt, zo kondigden Betten en Griep vorig voorjaar aan. Als producent van onder andere Beemster kaas is kaas vanzelfsprekend de corebusiness van de coöperatieve onderneming. Toch is de kaasmarkt al lang niet meer het enige speelveld waarop Cono zich begeeft. Het bedrijf produceert ook weipoeders, condens en roomproducten. 

Ook levert de coöperatie room voor het ijsmerk Ben & Jerry’s en neemt Nestlé een melkproduct van Cono af. “Een x volume van de melk die onze melkveehouders leveren gaat in de kaas en een x volume melk benutten we om andere hoogwaardige producten van te maken. Want we maken alleen kaas die we kunnen verkopen”, vertelt Betten in het interview. “We maken dus geen speculatieve kaas”, vult Jerry Griep aan.