Wisselend resultaat voor handelsbedrijf in 2021

‹ Terug naar overzicht

Wisselend resultaat voor handelsbedrijf in 2021

Geplaatst op:

Handelsbedrijf in zuivelgrondstoffen Numidia heeft 2021 afgesloten met een omzet van bijna € 894 miljoen. Dat is een toename van circa 25 procent vergeleken met met 2020. Een ander handelsbedrijf – Hoogwegt – boekte minder omzet: € 2,7 miljard, € 89 miljoen minder dan een jaar eerder.

Foto: Royal A-ware

Vanwege lagere marges pakte de winst na belastingen lager uit bij Numidia: € 3,5 miljoen. Dat was in 2020 nog € 8,2 miljoen.

Handelsbedrijf Numida

Numidia is gevestigd in Herten en heeft afnemers in meer dan honderd landen wereldwijd. Het handelsbedrijf verzorgt de verkoop, marketing en distributie van  zuivelgrondstoffen, waaronder melkpoeder, weipoeder, weiproteinepoeder, weipoederderivaten en lactose. Afnemers zijn de voedings- en diervoedingsindustrie en importerende groothandelsbedrijven en overheidsorganisaties. Het bedrijf heeft kantoren in de Verenigde Staten, Singapore, China en Uruguay. 

Hoogwegt 

Hoogwegt, eveneens actief in de handel in zuivelgrondstoffen en gevestigd in Arnhem, behaalde vorig jaar dus een omzet van € 2,7 miljard. Ook bij dit bedrijf daalde het nettoresultaat: van € 26,8 miljoen tot € 19,8 miljoen. Hoogwegt is actief in meer dan 130 landen. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Polen, Duitsland, de Verenigde Staten, China, Argentinië, Australië en Singapore. De hoofdvestiging staat in Arnhem.

Hoogwegt werkt met Royal A-Ware samen in de verkoop van melkpoeders en room die Royal A-ware produceert in Aalter in België. De samenwerking versterkt de kernactiviteiten van beide familiebedrijven.