Yili zag omzet en winst fors omhoog gaan

‹ Terug naar overzicht

Yili zag omzet en winst fors omhoog gaan

Geplaatst op:

Yili zag de omzet en winst dit eerste half jaar fors omhoog gaan. De bruto-omzet steeg in deze periode met 19 procent ten opzichte van een jaar eerder naar omgerekend ruim 7,3 miljard euro. De nettowinst steeg in dezelfde periode met ruim 42 procent naar bijna 700 miljoen euro.

YiliHet Chinese zuivelbedrijf Yili heeft in het eerste half jaar van 2021 een flinke groei gerealiseerd. De bruto-omzet steeg in deze periode 19 procent ten opzichte van een jaar eerder naar omgerekend ruim 7,3 miljard euro. De nettowinst in dezelfde periode steeg met ruim 42 procent naar bijna 700 miljoen euro.

Yili het grootst in Azië

Yili, het wereldwijd op vijf na grootste zuivelconcern, verwacht dit jaar het eerste zuivelbedrijf in Azië te worden met een omzet van 100 miljard yuan (ruim 13 miljard euro). Op de Aziatische markt is het bedrijf het grootst. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Chinese stad Hohhot. De R&D-activiteiten voor Europa worden aangestuurd vanuit het Innovation Center in het PlusUltra-gebouw op de campus van Wageningen UR.

Yili is als zuivelmerk koploper in het vergroten van haar merkwaarde tijdens de Covid-19-pandemie, berichtte onlangs Brand Finance in het Food & Drink 2021-rapport. Nestlé is het belangrijkste foodmerk met de meeste waarde, nog voor PepsiCo en The Coca-Cola Company.