Gouda Cheese Awards 2021: de finalisten zijn bekend

‹ Terug naar overzicht

Gouda Cheese Awards 2021: de finalisten zijn bekend

Geplaatst op:

De finalisten van de Gouda Cheese Awards 2021 zijn bekend. De kazen die doorgaan voor goud, zilver en brons in de categorie Gouda 48+ belegen zijn Noord-Hollandse Gouda van Zijerveld, Zoeteweijde 48+ Belegen van Uniekaas Holland en Lutjewinkel van Zijerveld.

Gouda Cheese Awards 2020 met Anita Witzier. (Foto: Lima Fotografie & Vormgeving)

In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen zijn dit Saantje van Zijerveld, Nora Jong Belegen van Kaashandel Remijn en Witte Sikke van Kaashandel Remijn. 

Toeren met kaasbus

De zes lekkerste kazen van Nederland gaan samen met Frau Antje, kaasboormeesters en het CSO (Centrum voor Smaakonderzoek) door Cheese Valley toeren voor de volgende keuring. Op 11 juni is de kaasbus in Bodegraven en Woerden. Daar kunnen consumenten de kazen proeven en beoordelen. 

Alle stemmen uit Bodegraven en Woerden wegen mee voor de einduitslag. De laatste keuring is op donderdag 16 september tijdens de grote finale in Gouda. Dan proeft een vip-jury de zes genomineerde kazen. Meteen daarna wordt bekendgemaakt wie goud, zilver en brons winnen. 

Consument oordeelt in Gouda Cheese Awards

Gouda Cheese Awards is een bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De competitie wordt georganiseerd door het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) en de gemeente Gouda.

Vorig jaar werd de finale van de de kaaswedstrijd gehouden op 4 september in de Gouda Cheese Experience in de binnenstad van Gouda.