Zuivel is vertrouwd product bij alle maaltijden

‹ Terug naar overzicht

Zuivel is vertrouwd product bij alle maaltijden

Geplaatst op:

Zuivel is een vertrouwd product bij alle maaltijden van de Nederlander, zo blijkt uit de Nieuwsbrief voeding van het RIVM. 

Zuivelproducten staan bij ontbijt, lunch en avondmaaltijd op tafel. Zo drinken schoolgaande kinderen van 4 tot en met 12 jaar op de helft van de dagen van de week melk en chocolademelk tijdens het ontbijt en gebruiken Nederlanders tijdens de lunch zuivel op ruim de helft van de dagen. Tijdens de avondmaaltijd komen er op minstens vier dagen van de week zuivelproducten op tafel.

Hoeveel vaak wordt iets geconsumeerd?

De gegevens zijn te vinden via wat eet Nederland op de website van de Voedselconsumptiepeiling. Ontbijt, lunch en avondmaaltijd hebben elk een eigen webpagina waarop staat hoe vaak de maaltijd wordt gebruikt, wat er wordt gegeten en hoeveel deze maaltijden bijdragen aan de inname van voedingstoffen. 

‘Volvette zuivel is gezond’

Eerder dit jaar bleek uit een publicatie in BMJ Open Diabetes Research & Care dat het gebruik van ten minste twee porties volvette zuivel per dag het risico verlaagt op diabetes en hoge bloeddruk. De onderzoekers geven aan dat het om een observationele studie gaat en het daarom belangrijk is dat de resultaten verder onderzocht worden. Ze zijn echter wel mogelijkheden in volvette zuivel om op een goedkope manier om diabetes, hoge bloeddruk en uiteindelijk hart- en vaatziektes wereldwijd te bestrijden.