Zuivelhoeve opent nieuwe fabriek en viert 40-jarig bestaan

‹ Terug naar overzicht

Zuivelhoeve opent nieuwe fabriek en viert 40-jarig bestaan

Geplaatst op:

De Zuivelhoeve heeft afgelopen vrijdag de nieuwe fabriek in Twekkelo geopend. Tegelijkertijd met de officiële opening van de nieuwe locatie vierde de zuivelonderneming haar 40-jarig bestaan.

Wat begon als klein winkeltje in een oude klompenschuur groeide uit tot duurzame zuivelbereider van zo’n 8.100 vierkante meter. Met de nieuwbouw in Twekkelo vergroot de Zuivelhoeve niet alleen de ruimte voor de productie van de emmertjes zuivel, er is nu ook meer capaciteit voor nieuwe producten. Denk hierbij aan plantaardige zuivel en duurzame producten.
“Innoveren in onderscheidende zuivel blijft het segment waarop we inzetten”, vertelt Jacqueline Roerink, commercieel directeur. “We kunnen straks jaarlijks zo’n 50 miljoen liter melk verwerken tot authentieke zuivel. Aangeboden in de foodservice, supermarkten en onze ruim 80 eigen winkels door heel Nederland.” 

Zuivelhoeve duurzame zuivelbereider 

De nieuwbouw in Twekkelo is tevens een grote stap in de wereld van duurzaamheid benadrukte eigenaar Gerjhan Roerink: “We zijn ons bewust van de bijzondere omgeving. We voelen ons dan ook superverantwoordelijk om niet alleen een goede buur te zijn, maar ook een deel van de oplossing. Een generatiebestendige zuivelbereider, met een unieke marktpositie, goed ingepast in de landelijke omgeving”, vertelt hij. “Dat was onze belofte aan de gemeente, aan de provincie en aan Twekkelo.”
Zo is de nieuwe locatie gebouwd onder Breeam-certificering – certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving – en is het pand energieneutraal door de 2700 zonnepanelen op het dak. Jacqueline:  “Het afvalwater dat tijdens de productie vrijkomt, zuiveren we in een biologische retentievijver bij de uitbreiding. Daarna stroomt het via een biologische waterzuivering terug in de lokale beken. Wat er overblijft is een restproduct, dat we omtoveren in biogas.” 

De nieuwe locatie is gevestigd op de plaats waar Gerjhan en Diane Roerink veertig jaar geleden begonnen met het bedrijf. Roerink Food Family omvat de fabriek van de Zuivelhoeve, rond tachtig  franchisewinkels van Zuivelhoeve en de Dessertmeesters in Oldenzaal, producent van dessert voor de retail. Deze producten worden onder private label en fancy label verkocht in 26 landen in Europa.

Boer’n Drink drinkyoghurt

Het bedrijf heeft onlangs het Zuivelhoeve-assortiment uitgebreid met Boer’n Drink drinkyoghurt met echt fruit. Boer’n Drink staat sinds vorige week in vier varianten in het koelschap: aardbei-kers, mango-passie, aardbei-banaan en sinaasappel-banaan.