ZuivelNL draagt Zuivelacademie over aan SOL en ZON

‹ Terug naar overzicht

ZuivelNL draagt Zuivelacademie over aan SOL en ZON

Geplaatst op:

ZuivelNL draagt de digitale kennis- en leeromgeving van de Zuivelacademie over aan Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en Zuivel Opleidingen Nederland (ZON). 

Het tekenen van de overdrachtsovereenkomst door Hubert Andela (ZuivelNL), Rien Komen (ZON) en Arry Verhage (SOL). (Foto: ZuivelNL)

De overdracht is inmiddels geformaliseerd door het tekenen van de overdrachtsovereenkomst door Hubert Andela van de ketenorganisatie en Arry Verhage (SOL) en Rien Komen (ZON).

Heroriëntatie bij ZuivelNL

Aanleiding voor de overdracht vormt een strategische heroriëntatie bij de ketenorganisatie. De thema’s arbeid en onderwijs worden niet meer tot de kernactiviteiten van de ketenorganisatie gerekend.  

Om de doorgang van de Zuivelacademie te realiseren is met zestien zuivelbedrijven een overeenkomst gesloten. Hierin is afgesproken dat men proactief gebruikmaakt van het platform, meewerkt aan het actueel houden en uitbouwen van de kennis- en leeromgeving en dat deelnemende bedrijven elk een gedeelte van de kosten dragen. 

DDB en NAJK nieuwe partners

Het bestuur van de ketenorganisatie heeft onlangs twee partners aan de organisatie toegevoegd: de DDB (Dutch Dairymen Board) en het NAJK. De ketenorganisatie verwacht dat met deze partners, die actief zijn binnen de Nederlandse melkveehouderij, het draagvlak in de zuivelketen wordt vergroot.