Nieuws

Nieuws

Beurs

Salon du Fromage, de ‘place to be’ voor producenten en affineurs

De jaarlijkse Salon du Fromage in Parijs, dit jaar van 25-27 februari, is hét evenement voor ambachtelijke kazen, waar naast veel Franse producenten ook steeds…
Lees meer
Nieuws

Bedrijf

Mijn Melk zet koers richting horeca

De zuivelproducten van Mijn Melk zijn tot nu toe voornamelijk verkrijgbaar bij supermarkten en cateringlocaties. Het merk breidt zijn activiteiten uit naar de horeca en…
Lees meer
Nieuws

Visie

NZO steunt boerenorganisaties in eis om versoepeling mestregels

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) steunt de belangenorganisaties van de melkveehouderij die versoepeling van de nieuwe mestregels eisen.
Lees meer
Nieuws

Promotie

Wiskundig model voor yoghurt op maat

Biotechnoloog Sebastián Nelson Mendoza Farías heeft een wiskundig model ontwikkeld voor een der bacteriën waarmee yoghurt vaak wordt gemaakt. Hiermee kan de yoghurtproductie worden verbeterd.…
Lees meer
Nieuws

Subsidie voor verdere ontwikkeling Nigeriaanse zuivelsector

Om de ontwikkeling van de Nigeriaanse zuivelsector te ondersteunen, heeft het Value4Dairy consortium,  geleid door FrieslandCampina, voor zijn nieuwste project een subsidie ontvangen van $…
Lees meer
Nieuws

Duurzaamheid

Recordaantal vlinders op boerenland

In 2023 hebben 125 boeren een recordaantal vlinders geteld op en rondom hun bedrijf. Dit deden zij voor het monitoringsprogramma Boeren Insecten Monitoring Agrarisch Gebied…
Lees meer