A-Mansia werkt aan afslankyoghurt

‹ Terug naar overzicht

A-Mansia werkt aan afslankyoghurt

Geplaatst op:

A-Mansia, een start-up ontstaan in samenwerking met WUR en de Katholieke Universiteit Leuven, wil een afslankyoghurt en andere voeding met de bacterie Akkermansia muciniphila gaan ontwikkelen, meldt Wageningen World.

A-MansiaDe bacterie verbetert de barrièrefunctie van de darm, waardoor het lichaam schadelijke stoffen die met overgewicht te maken hebben, minder snel opneemt. De start-up wil binnen enkele jaren ook voedingssupplementen, repen of gepersonaliseerde medicatie met de bacterie ontwikkelen.

Akkermansia-bacterie

De Akkermansia-bacterie werkt gesteriliseerd niet, maar gepasteuriseerd wel. Dit biedt mogelijkheden voor toepassen in voeding. Er is nog veel onzeker in het traject naar productontwikkeling. Zo is nog niet precies bekend hoe de bacterie kan worden toegepast als iemand een bepaalde aandoening heeft. Het toedienen van bacterie gaat ook darmontsteking tegen en helpt mogelijk tegen leververvetting. Veel mensen dragen de bacterie van nature bij zich, maar bij mensen met overgewicht is er vaak een tekort.

A-Mansia

A-Mansia heeft inmiddels € 13 miljoen startkapitaal opgehaald. De onderneming krijgt financiering van het Franse investeringsfonds Seventure dat ruim € 600 miljoen beheert voor onder meer Danone en Novartis.