Agrifood meets Geo: datascience als meerwaarde

‹ Terug naar overzicht

Agrifood meets Geo: datascience als meerwaarde

Geplaatst op:

De tweede editie van Agrifood meets Geo wordt op 27 september gehouden bij de HAS in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens een van de workshops op de bijeenkomst spreekt Will Kroot van VAA ICT Consultancy over datascience als meerwaarde voor de melkveehouder.

 

VAA ICT Consultancy, dat agrarische softwareoplossingen ontwikkelt, heeft samen met HAS-studenten een eerste ontwerp gemaakt voor het dashboard Meerwaarde Melkveehouder. Dit dashboard wordt op basis van datasciencetoepassingen gestuurd naar indicatoren zoals melkopbrengstvoorspelling versus input zoals de samenstelling van het voerrantsoen. Tijdens de workshop wordt de verdere ontwikkeling van het product met data, factoren en modellen besproken.

Agrifood meets Geo wil nieuwe inzichten en oplossingen bespreken op het gebied van geodata in de agrarische sector en het voedselsysteem. Het evenement wordt georganiseerd door ZLTO, Ruimteschepper en HAS.

Geodata in agrifood snel in opkomst

De agrifoodsector digitaliseert en dataficeert in hoog tempo. De locatie (geo) speelt hierbij een belangrijke rol. Met slimme geologistiek en -marketing kunnen voedselketens worden verkort en verduurzaamd.

Geodata kan ook boeren helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in de groene ruimte, het verbeteren van bedrijfsprocessen en verbinden met de omgeving. Een voorbeeld is precisielandbouw met drones, satellieten, sensoren en gps. Boeren en tuinders kunnen hierdoor zuiniger omgaan met nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen.

Voor informatie over het programma en aanmelden: zie agrifoodmeetsgeo