App beheert voorraad kaasmaker

‹ Terug naar overzicht

App beheert voorraad kaasmaker

Geplaatst op:

Kaasmerk Matec in Leiden heeft een app ontwikkeld om de voorraad van de kaasmaker te beheren. Wanneer de kaasmaker hiervoor kiest kan hij een link leggen tussen de code op de kaas en bijvoorbeeld zijn website. De app wordt momenteel getest op vier kaasboerderijen en komt dit najaar in een definitieve versie beschikbaar, meldt Jos Putker van Kaasmerk Matec.

 

De nieuwe app werkt op basis van de huidige unieke code (cijfers en letters) op het kaasmerk. Hij kan eventueel worden uitgebreid met een datamatrixcode die dezelfde code bevat, maar dan digitaal kan worden gescand. De code kan worden ingetypt op de eigen smartphone, tablet of worden gescand met de scanner. Bij series wordt de eerste en laatste code van serie ingevoerd en de hele serie wordt in het voorraadsysteem vastgelegd.

Direct na het opleggen

Het kaasmerk kan direct na het opleggen in de app worden geregistreerd en verbindt de code aan soort en gewicht van de kaas en legt de productiedatum vast. Wanneer de kaas van de boerderij richting afnemer gaat, voert de kaasmaker de code nogmaals in of scant deze. Deze code of serie wordt dan aan die afnemer gekoppeld of als ‘verkocht via de eigen winkel’ geregistreerd. In een dashboard, te openen op de eigen tablet op pc, houdt de kaasmaker het overzicht over de bedrijfsvoering, zoals voorraad, bijzonderheden, kwaliteit etcetera.
De link naar de retailer of de consument is een bijkomende niet verplichte optie van de app waarbij de keuze aan de kaasmaker is.