Beloning voor verduurzamende Drentse melkveehouders

‹ Terug naar overzicht

Beloning voor verduurzamende Drentse melkveehouders

Geplaatst op:

FrieslandCampina, de provincie Drenthe en Rabobank gaan samenwerken om te komen tot sneller verduurzamen in de melkveehouderij in Drenthe. De drie partijen willen met op het elkaar aansluiten van de eigen duurzaamheidsprogramma’s naar zoveel mogelijk gesloten kringlopen op Drentse melkveebedrijven in 2025. De melkveehouders worden extra beloond voor hun inspanningen.

Drentse melkveehouders verduurzamenDe provincie begon vorig jaar al samen met Duurzame Melkveehouderij Drenthe de pilot duurzaamheidsplannen om melkveebedrijven op weg te helpen met verduurzaming.

Scoren op biodiversiteitsmonitor loont

FrieslandCampina ondersteunt de Drentse bedrijven met De biodiversiteitsmonitor voor de melkveehouderij die samen met de Rabobank en het Wereldnatuurfonds werd opgezet. Melkveehouders die op scoren met verbeteringen in de biodiversiteitsmonitor (weidegang, grondgebondenheid, minder uitstoot van broeikasgassen, ammoniakemissie en stikstofbodemoverschot) worden door de Rabobank financieel beloond.

Maximaal vijftig boeren

Zo verleent de Rabobank een melkveehouder op basis van zijn score in de biodiversiteitsmonitor rentekorting op leningen voor maximaal 0,5 procent per jaar over een periode van vijf jaar. Er is in totaal € 50 miljoen voor (her)financiering beschikbaar. Daarvoor komen maximaal vijftig boeren die goed scoren op de biodiversiteitsmonitor in aanmerking.

Klik HIER voor meer informatie.