Campagne wijst consument op goede recyclebaarheid zuivelpakken

‹ Terug naar overzicht

Campagne wijst consument op goede recyclebaarheid zuivelpakken

Geplaatst op:

Met de campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ – die vandaag is begonnen – willen de zuivelindustrie, de supermarktbranche en producenten van drankenkarton de consument informeren over de goede recyclebaarheid van zuivelpakken.

Zuivelpak volledig recyclebaarEen Nederlands huishouden gebruikt jaarlijks zo’n driehonderd drankenkartons, waarvan het merendeel zuivelpakken zijn. Ook producten als water, sap, soep en sauzen worden verpakt in drankenkartons. Al deze pakken kunnen worden gerecycled en dat gebeurt steeds vaker.

Karton, dop, plastic, aluminium

Een drankenkarton bestaat uit karton, een dop en dun laagje aan de binnen- en buitenzijde van plastic en soms ook een binnenlaagje van aluminium. Al deze materialen kunnen tegenwoordig worden gerecycled. Zo wordt het karton gebruikt in nieuwe dozen, hygiënepapier, zoals tissues en kantoorartikelen. Het plastic en aluminium worden gebruikt voor bijvoorbeeld stekkerdozen en grindroosters en voor vogelvoerhouders voor in de tuin, gemaakt van gerecycled kunststof en aluminium uit drankenkartons.

Derde Zuivelpak-campagne

De campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ is de derde Zuivelpak-campagne. De eerste campagne van Zuivelpak was gericht op het voorkomen van voedselverspilling door de juiste vouwwijze van het drankenkarton te laten zien. In de tweede campagne werden consumenten geïnformeerd over hernieuwbare grondstoffen waar steeds meer drankenkartons van zijn gemaakt.