Colruyt biedt Inex-melkveehouders stabiele melkprijs

‹ Terug naar overzicht

Colruyt biedt Inex-melkveehouders stabiele melkprijs

Geplaatst op:

Supermarkt Colruyt gaat een samenwerking aan met zuivelverwerker Inex in Bavegem en biedt 450 aangesloten melkveehouders gelegenheid om voor vijf jaar in te tekenen op een vaste melkprijs van 34,76 eurocent per liter. De melkveehouders hebben zes weken bedenktijd, meldt de Colruyt Group.

Colruyt InexDe samenwerking met de Belgische supermarktorganisatie geldt voor een deel van het productievolume van de melkveehouders, zo’n 15 tot 30 procent. Het percentage wordt bepaald door het aantal deelnemers en is voor iedereen gelijk.

Voor Boni Selection-zuivel

Wanneer er voldoende melkveehouders voor de partnership intekenen staan de eerste melk- en zuivelproducten vanaf april 2020 onder Boni Selection-huismerk in de winkels van Colruyt. Op de verpakkingen staat voor de consument een verwijzing naar de samenwerking met Inex, die dan een nieuwe productielijn opstart voor de extra melkvolumes. Met de vermelding komt Colruyt tevens tegemoet aan de wens van de consument naar meer transparantie over het aandeel in de prijs voor de melkveehouder.

Prijs blijft vijf jaar constant

“We zijn ervan overtuigd dat de stabiele prijs van 34,76 cent per liter de melkveehouders meer inkomenszekerheid zal bieden, en hen zal toelaten om verder te investeren en duurzaam te groeien”, zegt Stefan Goethaert, algemeen directeur Fine Food en retail services, en verantwoordelijk voor het landbouwbeleid van de Colruyt Group. De prijs voor de deelnemende melkveehouders zal vijf jaar constant blijven en staat los van de verkoopprijzen in de winkel die de prijzen van de concurrentie zullen volgen.

Korte metten met prijsschommelingen

Het initiatief past in de ambitie van Colruyt om zoveel mogelijk in België te bevoorraden en de lokale landbouwers te ondersteunen. Goethaert: “Een transparante, stabiele melkprijs maakt korte metten met de grote prijsschommelingen waarmee de Belgische melkveehouders vaak te kampen hebben. Zo bouwen we mee aan een duurzaam businessmodel met meerwaarde voor alle spelers in de keten.”

Vaker ondersteund

De Colruyt Group ondersteunde de Belgische landbouwsector al vaker in de afgelopen jaren. Zo nam de onderneming deel aan de steun voor melk (2015) en varkensvlees (2016) en zijn er samenwerkingsprojecten opgestart met partners in de fruit-, varkens-, en biogroentensector. Met dit initiatief draagt Colruyt Group bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.