De Dobbelhoeve Melk ontvangt subsidie voor project Dairylink

‹ Terug naar overzicht

De Dobbelhoeve Melk ontvangt subsidie voor project Dairylink

Geplaatst op:

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant verlenen een subsidie van € 125.000 aan De Dobbelhoeve Melk voor het project Dairylink. Het project ontwikkelt een melkfabriek op de boerderij waar de klant koespecifieke melk kan kopen. Hij kan kiezen welke melk hij van welke koe en van welk bedrijf wil kopen.

 

Guus van Roessel van de biologische melkveehouderij in Udenhout experimenteert met een mengsel van gras, kruiden en bomen als basis voor de blend in de melk. Het melkveehouderijbedrijf is een van de Brabantse inzendingen is voor ontwerpprijsvraag Brood en Spelen, waarvan de winnaars de vorige week bekend werden gemaakt. De Dobbelhoeve zond hiervoor met het team het project Arcadië in.

Ook subsidie voor Korte Keten 2.0

Ook is er een subsidie van € 209.940 verleend aan Geodan voor het project Korte Keten 2.0 Lokaal en Digitaal. Daarmee wordt een internetplatform opgezet voor agrarische ondernemers die hun producten direct aan de klant willen verkopen.

Kaasboerderij de Ruurhoeve is een van de betrokken partijen bij het project Korte keten 2.0, dat is opgezet samen met Geodan, hogeschool HAS en JADS (Jheronimus Academy of Data Science), de provincie Brabant en ZLTO in samenwerking met de community Natuurlijk Boeren.

De kaasboerderij in Hoogeloon in De Kempen, waar ook de cholesterolverlagende kaas Cholfitty wordt gemaakt, zet haar kaasassortiment af via de eigen boerderijwinkel en de kaasspeciaalzaak en verder in ongeveer twintig andere gelijksoortige winkels van collega’s.

Datagedreven platform

Het operationeel open platform Korte Keten 2.0 is een datagedreven platform dat zorgt voor een slimme bundeling van middelen die ketenpartijen ondersteunen bij het ontwikkelen en vermarkten van waarden in nieuwe korte afzetketens. Dit zijn diensten als onlinemarketing, een collectieve webshop voor boeren als korte ketenondernemers, collectieve services voor food fulfilment en logistiek (verzamelen, verwerken, verpakken, bewaren, bezorgen van bestellingen), collectieve services voor het bewaken van de transparantie via blockchaintechnologie en kwaliteitsbewaking.

Meer vaknieuws over de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie? Klik HIER voor een abonnement op ZuivelZicht!