Direct Dairy Holding zoekt nieuwe eigenmelkverwerkers

‹ Terug naar overzicht

Direct Dairy Holding zoekt nieuwe eigenmelkverwerkers

Geplaatst op:

Direct Dairy Holding zoekt Nederlandse melkveebedrijven met een melkrobot die willen investeren in een automatische lijn voor melkverwerking op het eigen erf. De start-up ontwikkelde een systeem dat de verse melk op koeniveau direct uit de melkrobot pasteuriseert, in stazakken verpakt en naar een koeling vervoert voor uitlevering.

Iedere verpakking bevat de melk van een enkele koe ofwel koespecifieke melk. De informatie over de koe die de melk leverde is voor de eindconsument op zijn smartphone te traceren via het nummer op de verpakking. De verwerkingslijn wordt in eerste instantie ingericht voor volle melk, maar kan ook andere zuivelproducten produceren. De lijn voor de melkverwerking wordt ondergebracht in een eigen locatie op het erf.

Ondersteuning bij afzet

Direct Dairy Holding ondersteunt de melkveehouders bij de afzet van hun producten naar verkoopkanalen als supermarkten en foodservice en bij lokale consumenten. Direct verpakte koespecifieke zuivel biedt voor melkveehouders een mogelijkheid om melk tot meerwaarde te brengen.

De start-up in Leeuwarden, opgericht met Russische ondernemers, wil het systeem samen met Nederlandse melkveehouderijen gebruik nemen en demonstreren aan andere melkveehouders. Het bedrijf heeft momenteel een testlocatie in Rusland operationeel en wil de komende jaren ook uitbreiden naar melkveehouderijen elders in Europa en naar bedrijven in de Verenigde Staten.