Food100 2019: de vernieuwers in zuivel

‹ Terug naar overzicht

Food100 2019: de vernieuwers in zuivel

Geplaatst op:

De Food100 vermeldt ook dit jaar verschillende vernieuwende ondernemers in de sector zuivel. De Food100 bestaat uit een lijst van leiders en nieuwe talenten die zich inzetten voor een beter en duurzamer voedselsysteem. 

De vakjury heeft de Food100 uit ruim vierhonderd aanmeldingen samengesteld en selecteerde uit de kandidaten vijftig voedselveranderaars tot en met 30 jaar en vijftig gamechangers ouder dan 30 jaar. 

Voedselveranderaars in zuivel

Onder de voedselveranderaars in zuivel jonger dan 30 jaar zijn Irene Prinsen-Bruins (vennoot bij Erf-1 en agrodiëtiste), Arjuna Huis in ’t Veld (boerin De Melkbrouwerij) Myrte Rischen (Melkboer Moma), Tom Grobben (De Nieuwe Melkboer), Willem van der Schans (boerderij Den Eelder) en Welmoed Deinum (biologisch dynamisch melkveehoudster bij Graasboerderij).

Op de lijst ouder dan 30 jaar staan Boy Griffioen (mede-eigenaar biologische zuivelboerderij De Groene Griffioen), Jan Dirk van de Voort (eigenaar en boer Remeker Kaas), Peter van de Voort (kaasboerderij De Groote Voort), Matthijs Baan  (ElkeMelk), Jaring Brunia (Boer Brunia), Heleen Lansink-Marissen (De Melktapperij), Yuri en Desiree Blanken (Drentse Aa Zuivel en Craft Dairy) en Stijn Markusse en Stéphanie Vellekoop (Boerschappen).

Food100 2018

Diverse vernieuwende ondernemers in zuivel kwamen ook voor in de Food100 van 2018. Vorig jaar stonden deze namen op de lijst: Jaring Brunia van Boer Brunia, Boy Griffioen mede-eigenaar van biologische zuivelboerderij De Groene Griffioen, Irene Prinsen-Bruins en Klaas Jan Bruins van zuivelboerderij ERF-1, Peter van de Voort van kaasboerderij De Groote Voort, Janco Heida oprichter van de Streekboer, Welmoed Deinum biologisch dynamisch melkveehoudster van De Graasboerderij en Willem van der Schans van zuivelbedrijf Den Eelder.

Lees hier meer over de Food100 2019