GoedeMarkt: onlinemarktplaats voor duurzame melk

‹ Terug naar overzicht

GoedeMarkt: onlinemarktplaats voor duurzame melk

Geplaatst op:

GoedeWaar.nl zet een GoedeMarkt op voor lokale en duurzame boerderijproducten. Eind volgend jaar wordt het onlineplatform gelanceerd. De website opwegnaargoedemarkt.nl is inmiddels online.

GoedeMarkt GoedeWaar.nlHet platform richt zich in eerste instantie op melk, aardappelen en tomaten. Melkveehouder Bert Vollering  van www.boerderijlandleven.nl in Waarder is een van de ondernemers die meewerken aan de start van GoedeMarkt.

GoedeWaar

GoedeWaar wordt opgebouwd samen met een netwerk van boeren, transporteurs, dienstverleners en inkopers, die willen bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse voedselsector. Deelnemende boeren kunnen hun boerderijproducten zelf  een eerlijke en kostendekkende verkoopprijs geven. Hierin zijn ook de kosten voor verduurzamingsmaatregelen opgenomen, zoals duurzaamheidskeurmerken, fosfaatarme inputs en gifloze teeltwijzen.

Cashback maakt duurzame producten iets goedkoper

Als de marktplaats eenmaal draait voor Zuid-Holland kan deze ook worden opgezet in andere provincies. Klanten die lokale duurzame producten via de nieuwe onlinemarktplaats kopen krijgen een cashback gestort, waardoor duurzamere producten van dichtbij een stukje goedkoper worden.

De boerderijproducten krijgen allemaal een relatieve duurzaamheidsscore van 0 tot 5 sterren. Na doorklikken ziet de klant details over de samenstelling van die duurzaamheidsscore, gebaseerd op beschikbare informatie. 

Duurzaam kopen stimuleren

GoedeMarkt toont potentiële kopers niet alleen de prijs die de boer en tussenhandel ontvangen, maar ook zijn eventuele cashback bij aankoop van lokale en duurzame producten. Inkopers die producten via de marktplaats bestellen kunnen tot 10 procent bovenop de prijs aan het voetafdrukfonds doneren op basis van de duurzaamheid van zowel de boerderijproducten als de logistiek. Het hele voetafdrukfonds wordt aan het eind van elke maand als cashback verdeeld over de duurzaamste inkopers en transporteurs.