Nieuwe afspraken voor verbeteren productsamenstelling

‹ Terug naar overzicht

Nieuwe afspraken voor verbeteren productsamenstelling

Geplaatst op:

Het terugdringen van toegevoegde suikers in zuiveldranken en zuivelproducten zoals vla, yoghurt, kwark en desserts is een van de drie extra afspraken die voor dit jaar op de rol staan uit het vorig jaar gesloten Nationaal Preventieakkoord. De afspraken voor het verbeteren van de productsamenstelling gaan door. In de uitvoering van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling staan verder voor dit jaar negen nieuwe afspraken waaronder voor schepijs, op de planning.

In het Akkoord werken levensmiddenhandel en voedingsindustrie samen aan het verbeteren van productgroepen. Met deze aanpak om per productgroep af te spreken hoeveel suiker, zout en/of verzadigd vet er uit een product kan worden gehaald zijn inmiddels honderden producten aangepast. Goudse kaas, een daarvan, bevat al 22 procent minder zout dan voorheen.

‘Zout en suiker reduceren is een uitdaging’

“Het is een uitdaging om zout en suiker te reduceren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de consument het product lekker vindt. Suiker en zout zijn smaakmakers en hebben in sommige producten ook een conserverende werking”, aldus Henrieke Crielaard, manager Gezondheid bij het CBL.

Een overzicht van de afspraken is te zien op de infographic.

Klik HIER voor meer informatie.