Nizo en WUR intensiveren samenwerking

‹ Terug naar overzicht

Nizo en WUR intensiveren samenwerking

Geplaatst op:

Wageningen University & Research (WUR) en Nizo food research gaan intensiever samenwerken op het terrein van Microbiomics en Host-Microbe Interactomics.

mcirobiomics host-microbe interactomics NizoDe nadruk ligt op het gebruik en de vertaling van nieuwe kennis van WUR en moderne technologie van onderzoeksinstituut. 

Nizo wil meer innovaties 

Dit moet leiden tot meer innovaties in voeding en gezondheid, meldt het onderzoeksinstituut. Het onderzoek Host-Microbe Interactomics onderzoeksgroep van Wageningen University & Research is gericht op onder andere moleculaire mechanismen, op ziekten veroorzaakt door pathogene bacteriën en interacties tussen bacteriën die een gunstig effect hebben op de gezondheid van mens en dier.

Jos Boekhorst

Jos Boekhorst is onlangs benoemd als senior wetenschapper aan de Wageningen University & Research, maar blijft ook deels werkzaam voor Nizo food research.

Verbetering darmgezondheid

Het in Ede gevestigde onderzoeksinistituur is een onafhankelijke organisatie voor contractonderzoek, dat werkt onder meer voor bedrijven in de voedings- en gezondheidssector die op zoek zijn naar mogelijkheden om via voeding de darmgezondheid te verbeteren.