Pilot Jonge Boer over de Vloer krijgt maand extra

‹ Terug naar overzicht

Pilot Jonge Boer over de Vloer krijgt maand extra

Geplaatst op:

Albert Heijn verlengt de pilot Jonge Boer over de Vloer met een maand. Jonge boeren uit Erp, Raamsdonkveer, Ens en Lage Zwaluwe hebben sinds half februari in vier Albert Heijn-supermarkten in Brabant ruimte om hun kaas, zuivel en groenten in het schap te zetten.

Het gaat om onder andere kaasmaker Siebe van de Crommert in Erp en Dirk Pullens van zuivelboerderij De Ambachtshoeve in Raamsdonkveer. De boeren krijgen schapruimte in vier Albert Heijn-winkels in de omgeving van hun boerderij.

Win-winsituatie

“Dit is een win-winsituatie. Albert Heijn kan regionale producten aanbieden en de boeren krijgen een extra verkooppunt”, stelt Pauline van den Brandhof van Albert Heijn in BN/DeStem. “Boeren hebben vaak wel een eigen winkeltje, maar dat is dan alleen op bepaalde tijdstippen open. Daarnaast liggen de boerderijen vaak afgelegen en moeten klanten er apart naartoe rijden. Nu de producten in de supermarkt liggen, kunnen mensen het meenemen tijdens het doen van hun dagelijkse boodschappen.”

Verlengd

Jonge Boer over de VloerDe pilot die een maand zou duren, wordt nu verlengd met opnieuw een maand. Of de proef na half april vervolg krijgt is nog niet duidelijk. “Het is lastig om dit soort producten gelijk op te nemen in alle winkels. De boeren moeten dan namelijk altijd aan de grote vraag kunnen voldoen”, aldus Pauline van den Brandhof.

Albert Heijn Food Rebels

Het concept Jonge Boer over de Vloer is ontwikkeld door de Albert Heijn Food Rebels. Zij bedachten eerder concepten als het Startup-schap, de Maaltijdmuur en de Verspillingskeuken.